top of page
Zoeken

Zo val je nog op via sociale mediaNiet alleen als bedrijf, ook als expert in een specifiek vak, is het belangrijk actief te zijn op sociale media. Dit heeft als gevolg dat de aanwezige massa enorm groot geworden is. Hoe kan je nog opvallen? Ik geef een paar tips.


“Wil je top of mind awareness creëren en behouden? Dan is het heel belangrijk in te zetten op een straffe (personal) branding en op te vallen in de grote massa zonder aan professionaliteit te verliezen."

Zet in op storytelling, deel echte verhalen en verwerk daar jouw boodschap in. De manier waarop ons brein werkt ligt aan de basis van de krachtige werking van storytelling. Iets wat in een verhaal wordt aangeboden is voor ons brein makkelijker te verwerken. Dit komt omdat we een verhaal automatisch gaan opdelen in een aantal stukken. Ons brein gaat ervan uit dat als we informatie aangeboden krijgen in verhaalvorm, we alle belangrijke informatie gekregen hebben. Ook creëert ons brein voor ons een oorzaak-gevolg (het één leidt tot het ander) relatie en dat is waar jij gretig gebruik van zou moeten maken.


Creëer een emotionele betrokkenheid


Kies voor één specifieke boodschap, breng deze in de vorm van een authentiek verhaal naar jouw publiek toe en verras door buiten het verwachtingspatroon te treden. Zo ontstaat er een emotionele verbinding en die heb jij nodig om impact te kunnen blijven maken.


Zorg voor een unieke meerwaarde


Waarom zou jouw doelpubliek jou volgen, beroep doen op jouw dienstverlening of een product aankopen van jouw merk en dan ook nog eens loyaal blijven? Omdat jij hen geen andere keuze geeft. Door heel overtuigend te zorgen voor een extra meerwaarde aan jouw sociale media kanalen, ontstaat de angst om iets te missen (FOMO). Werk een creatief concept uit waarmee je dit realiseert.


Investeer in de juiste focus


Bekijk heel kritisch wat je doelen zijn, wie tot jouw doelpubliek hoort en waar je hen kan bereiken. Zet in op één of twee kanalen en laat de rest voor wat het is. Je hoeft niet overal aanwezig te zijn. Kies liever voor een doordachte, consequente aanpak en blijf daar trouw aan.


Ga de interactie aan


Je post straffe content op een heel consequente manier en goede tijdstippen? Super! Neem geen afwachtende houding aan en praat tegen jouw doelgroep. Lok jouw volgers uit hun kot, antwoord op hun vragen en heb geen schrik jezelf te blijven. Echtheid moet boven alles staan.


Heb je iets aan deze tips en denk je dat anderen er ook iets aan kunnen hebben? Deel dan gerust deze blogpost. Heb jij een vraag voor mij? Ik help je graag verder.

bottom of page